en-Med pastovaný

Out of stock Pouze osobní odběr!

Základem pro tento produkt je jarní květová snůška, ideálně s vyšším podílem řepkového medu. Pastový med vzniká výhradně mechanickou cestou. Dochází ke změně struktury medu, přičemž jsou zachovány všechny jeho užitečné a výživové vlastnosti.

Celý proces pastování probíhá za běžné pokojové teploty, kdy se do připraveného tekutého medu naočkuje malé množství jemného pastového medu. Několikrát denně se nádoba promíchává, aby krystalky nevytvářely souvislá spojení. Po nějakém čase je patrný opaleskující zákal, což signalizuje, že je produkt připraven na plnění do spotřebitelských obalů. Výhodou pastového medu je především jeho specifická konzistence, kdy nestéká volně, a přitom je lehce roztíratelný. Díky bohaté češtině se můžeme setkat i s názvy "Pastovaný, Krémový, Šlehaný" med, přičemž všechny uvedené výrazy představují stále totéž. Jedná se o kvalitní med, u něhož je přirozená krystalizace záměrně ovlivněna do té míry, aby si výsledný produkt trvale uchoval krémovitou podobu.

Hmotnost: 950g

160.00 Kč
Please select variants first